Search the Community

Showing results for tags 'limp mode accelerate'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome
    • Special Announcements
    • Site Feedback
    • Introduce Yourself
  • Smart Car Discussions
    • One-off Questions and Other Things Asked Often!
    • General Discussions
    • In News & Entertainment
    • enviro-mileage
    • Vehicle Distribution and Tracking
  • Technical Discussions
    • Operation and Maintenance: 450 Model, 2005-2006, diesel
    • Operation and Maintenance: 451 Model, 2008-2015, gasoline
    • Modifications and Performance: 450 Model, 2005-2006, diesel
    • Modifications and Performance: 451 Model, 2008-2015, gasoline
    • How-To: 450 Model, 2005-2006, diesel
    • How-To: 451 Model, 2008-2015, gasoline
    • Electric Drive
    • Fortwo 453 - 2016 and newer
  • CsC Community Discussions
    • Auto Talk
    • Community Chatter
    • Eco-Matters
  • Market Place
    • Buyer's Guide
    • Member Classifieds - Parts and Accessories
    • Member Classifieds - smart cars for sale
    • Self Promotion
    • Dealer Showroom
    • Stuff I've Found / Stuff I'm Looking For
    • Trading Post
  • Regional Forums
    • Canada Wide Events and Trip Reports
    • Southern Ontario
    • Ottawa, Toronto and The Rest of Ontario
    • Vancouver Island and the Gulf Islands
    • The Rest of British Columbia
    • The Prairies
    • Atlantic Canada - Quebec to Cape Spear
    • United States and The Rest of the World
  • Site Administration & Archives

Calendars

  • Community Calendar

Categories

  • Smart 450
  • Smart 451
    • Gas
    • Electric Drive
  • Smart 453
  • Club smart Car News
  • Events

Categories

  • Technical Wikis
    • 450 CDI Model (2005-2006, diesel)
    • 451 Model (2008 and newer, gas)
    • 451 ED Model (2013 - now, Electric Drive)
  • Informational Wikis

Categories

  • Service Options

Categories

  • Canadian 450 VIN Database

Categories

  • US G&K 450 VIN Database

Found 1 result

  1. Hi Guys! I'm new here and swedish to, so please bare with me I have a 451 from 2007 with the 84hp engine. Suddenly the car wont accelerate, if i put the car into neutral the engine respond like it should but as soon as i switch to "Drive" the engine go to idle. Iv'e tried to disconnect the battery and after a couple of minutes the car runs like normal until next time i stop, then i goes back to the behavior again. I think that this is som kind om "Limp Mode" to protect the engine or something else, could that be true? I've attached an OBD2-meter and the result is a new fault code (see attachment C1220) The fault codes regarding the lambda has been there for a time now so i don't think that they are the one connected to this problem. So now my question! That specific fault code is something with ABS as far as i can see, is there any well known errors regarding the ABS system in the 451? Note! It's cold and snowing here in Sweden at the moment, so the ESP-system works over time and i wonder if this could be an error connected to a sensor or something similar.