Sydney

glow plug circuit

3 posts in this topic

so i'm spending the winter months just tinkering with my smarts.

my 05 has a problem with the glow plugs and the heat bolster.

MIL light says glow plug circuit problem.

when i turn the ignition on, the glow plug light comes on for a second then goes out.   when i start the car,  the glow plug light comes on and stay on for about a minute.

fuse in SAM is good.   i'm thinking it the controller. 

is there an easy way to check the controller?

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Easy. Visually inspect both connectors. Then try a controller that is good.  Yours will be faulty if the good one works. 

 

Remove rhs wheel arch to provide access to controller. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

13 hours ago, tolsen said:

Easy. Visually inspect both connectors. Then try a controller that is good.  Yours will be faulty if the good one works. 

 

Remove rhs wheel arch to provide access to controller. 

is there a wiring diagram for the controller?  i assume one harness is for the heat bolster & one for the glow plugs. 

(i looked on evolution, no luck) 

 

Edited by Sydney

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

    Chatbox
    You don't have permission to chat.
    Load More