Focussmart

Wiper Blades Stay On

10 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

wiper blades always staying on until engine is shut off how do I fix this?

Edited by Focussmart

Share this post


Link to post
Share on other sites

What, you want them to fall off?  You're trying to remove them?  More precision would not go amiss.

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all welcome to the club. 

 

Please tell us a little more on what you are trying to accomplish.

 

Nigel

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bet his issue is they never shut off unless the key is turned off...?


OK...what did I win...?

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

He said blades not motor.  I assume the same as you but you know what happens when we assume.

 

Nigel

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Focussmart said:

Willys you are correct 

OK, great....now what do I win...lol.

 

As stated above it has to be a switch issue allowing the constant power being sent to motor.  OR.... a shorted out rubbed through wire in the steering column maybe..?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

What in the wiper motor tells it to stop in the park position (some type of micro switch or electronics)?  I suspect the wiring would have three wires to the motor 12v constant, 12v switched and a ground.  If the switched goes on and off with the wiper stalk then the problem in in the motor assembly.  As I have said before I’m no mechanic but that is how I would expect it to work.

 

Nigel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

    Chatbox
    You don't have permission to chat.
    Load More