Jump to content


Toggle shoutbox Shoutbox - Chat with members! Open the Shoutbox in a popup

@  Mike T : (24 March 2015 - 06:21 PM) If they and you are sure of the diagnosis, it's a good idea to go ahead.
@  Chicklet : (24 March 2015 - 11:21 AM) Love my little car but lately has a big appetite on expensive parts! Haha
@  Chicklet : (24 March 2015 - 11:20 AM) This question is about the oil pump chain problem from a couple of days ago. Heard that the sound(a chain sort of rattle when you let off the accelerator) could also be from the clutch plate. Does this sound like something that is a possibility. MB in Nanaimo wants about $2200.00 to change the oil pump change. Just trying to get a little more feed back on others who have had some same issues.
@  Bessy : (24 March 2015 - 11:16 AM) Hey!
@  Chicklet : (24 March 2015 - 11:15 AM) Hi
@  dmoonen : (22 March 2015 - 05:52 PM) Mhm the turbo does sounds off. . like its saying help me.
@  Mike T : (22 March 2015 - 12:18 PM) Yeah it is whistling too much due to the bent fin.
@  David_18 : (22 March 2015 - 12:13 PM) Just a lot of whistle for me.
@  kdubya : (22 March 2015 - 12:11 PM) hmmmm, sounds like mine.....maybe I should check. :( I did hear a buzzing I think. Is that what you meant?
@  David_18 : (22 March 2015 - 12:01 PM) Listen :)
@  David_18 : (22 March 2015 - 12:00 PM) Nothing related with the starting problem. It just make more sound than usual.
@  kdubya : (22 March 2015 - 11:50 AM) If its been like that for a while and works great what makes you think something is wrong with it now?
@  David_18 : (22 March 2015 - 11:48 AM) I know, it is like that since 4-5 years, but it still work great.
@  Mike T : (22 March 2015 - 11:41 AM) Yup that turbo has eaten something, very nasty!
@  kdubya : (22 March 2015 - 11:29 AM) somethings def wrong. That's how the turbo looks in my parts car that had an oil pump failure. And it looks like one of your fins are bent
@  David_18 : (22 March 2015 - 10:34 AM) I think something wrong with my turbo... https://lh4.googleus...0322_133347.jpg
@  Francesco : (22 March 2015 - 08:35 AM) gawd I hate that stuff. She gets it done every year. And her 12 yr old car w/60k has more signs of rust than our 13 yr old Accord w/160k that's never been rust treated.
@  Francesco : (22 March 2015 - 08:33 AM) "Rust proofing" places do worse. Mom's Corolla was overheating last summer. Popped the hood, there was a half inch of black (commercial) rust-proof spray on both sides of her rad.
@  dmoonen : (21 March 2015 - 03:14 PM) Which is still a pain . . and alllllllot of time
@  Francesco : (21 March 2015 - 01:33 PM) You need a cooling fin comb
@  dmoonen : (21 March 2015 - 01:24 PM) Yeah it flattens the fins causing over heating conditions. . . Not ideal
@  Mike T : (21 March 2015 - 09:57 AM) never use high pressure washers on a radiator or intercooler!
@  Msdumo : (21 March 2015 - 09:50 AM) msdumo, a newbie trying out shout
@  Clancy : (21 March 2015 - 08:29 AM) When I got my smart everything was clean & shiny behind the grill at 9000 Km. Now at 12000 Km it is dirty & grimey from the road. Is it OK to take off the front grill & spray shampoo & rinse there at the coin-op?
@  RoadHound : (21 March 2015 - 06:01 AM) http://www.amazon.co...Z3rL&ref=plSrch
@  RoadHound : (21 March 2015 - 05:59 AM) Found this on amazon and I don't know where to put it. http://www.amazon.co...a9LL&ref=plSrch
@  Chicklet : (20 March 2015 - 03:25 PM) Thanks, that good information. Will check it out.
@  Mike T : (20 March 2015 - 12:01 PM) OK with that further information I suspect the oil pump drive chain. Take the oil filter out, cut it open and look for metal flakes inside.
@  Chicklet : (20 March 2015 - 11:49 AM) Thanks Mike T for responding. It almost sounds more grinding/clicking like a chain having too much play. Never gearing up just when slowing or gearing down. Could there be filing in the transmission or low on fluid do this. Would a transmission flush be the first coarse of action. Thanks for your thoughts.
@  Mike T : (19 March 2015 - 07:46 PM) I am thinking of an exhaust leak.
@  Chicklet : (19 March 2015 - 03:34 PM) Sorry posted before I could say what the problem is. When my car shifts down it sounds like jake brakes on a large truck going sown hill( maybe not that loud thought) This occurs when I let off the gas. Doesn't sound good. I do not have problems shifting or anything just noisy when it shifts down. Could transmission fluid be low?
@  Chicklet : (19 March 2015 - 03:29 PM) Its been awhile since I have been here, but I having an issue not sure where i should start without incurring undo exspensive.
@  Chicklet : (19 March 2015 - 03:28 PM) Hi,

March 2012

in Community Calendar

  • No permission to add events

February 2012

S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

April 2012

S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30