Sign in to follow this  
Followers 0
Maxwell89

Don't Get Me Started

4 posts in this topic

G'Day 

I have been having trouble over the past few years with my 2009 FORTWO starting. When I turn the key the engine attempts to engage, turning over for a few seconds and then giving up. I repeat the process with the same result. Eventually, the car starts. It can take between three attempts and up to 12. The problem occurs after the car has been sitting, unstarted, for a day or two or longer. My mechanic cannot locate a problem, because of course, it starts on the first go for him, since it has been running as I drove to the shop.

 

Has anyone else experienced this issue. Or have a suggestion on a fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites

did the mechanic look at the starter? The 09s some times do not come with a splash guard for the starter and corrosion sets in on the terminals. Or when you start it does it slow down after a few cranks? Or does it crank fine and when was the last time you changed your plugs? Kms above 100k?            

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Wild!  I'll have the starter checked. It does crank fine, so I'll also take your suggestion about changing the plugs. 66Ks on the car.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe the fuel pump failing?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

    Chatbox
    You don't have permission to chat.
    Load More